Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Niet klagen maar dragen!

Update 28-09-2011:  En dan zijn we gewoon ruim 6 weken verder.  Volgende week krijg ik een scintigram (bot-scan) en met een beetje geluk gaat daar iets uitkomen. Vooralsnog wordt de pijn eindelijk wat minder, kan ik iets lopen, niet langer dan tien minuten en zo ook voor wat betreft het zitten. Daarna dien ik minimaal een uurtje op mijn rug te gaan liggen om de handel weer wat te “rechten” en de pijn te laten afnemen.  
 
Parallel aan deze onderzoeken lopen nog wat lab-onderzoekjes met betrekking tot een mogelijke ontsteking èn een te hoog eiwitgehalte. Dat laatste baart mij meer zorgen, ik hoop maar dat dit lijkt mee te vallen daar een te hoog eiwitgehalte meestal duidt op een slechte nierfunctie.  To Be Continued.

 

[ Oorspronkelijk blogje ]

 

Ik zit inmiddels alweer een paar weken flink in de lappenmand. Ter leering ende vermaeck een opsomming van mijn rug-gerelateerde ervaringen in chronologische volgorde.

Het was zo ongeveer in het jaar des Heeren 1972 – jaja, ik ben inmiddels een #ouwesok – dat ik als zesjarig ventje van een stro-zolder aflazerde. Vraag me niet waarom maar ik dacht het op dat moment interessant te vinden de dakpannen te gaan tellen…Juist, en wat doe je dan, al lopende kijk je continue omhoog en tel je de pannetjes die uiteraard op een schuurzolder gewoon Van binnenuit zichtbaar zijn. Het was natuurlijk een geweldig idee, mijn vermoeden is dat ik erover na had gedacht om het CBS te gaan verblijden met deze opzienbarende cijfers. Helaas is het niet zover gekomen. Ik flikkerde uiteraard door het trapgat naar beneden en werd door de buurman, de eigenaar van de stro-zolder in geheel bewusteloze toestand thuisgebracht.

Tot zover niets aan de hand.. Een aspirientje en een kusje op mijn bolletje door mijn lieve moedertje. De rest laat zich raden natuurlijk. De klap was blijkbaar flink en vanaf die tijd heeft mijn heiligbeen besloten zijn eigen ding te doen.

Natuurlijk krijg je pas op latere leeftijd echt last hiervan.. De spieren worden strammer, je zit langer, sport minder und so weiter.

Tot voor kort was, als ik eens een verkeerde draai- of tilbeweging maakte een kwestie van een bezoekje aan mijn manueel therapeut; De man pakt dan een waterpas, houdt deze op mijn borstkas, neemt notie van de verschuiving (links t.o.v. rechts), en drukt vervolgens heel handig de ruggewervels weer op de juiste plek. Vervolgens heb je nog een weekje zeurende napijn en Uitje is weer het mannetje……..tot twee weken geleden.

Zondag twee weken geleden viel zoonlief van zijn nieuwe fiets. In een reflex probeerde ik ‘m op te vangen, zielig voor ‘t ventje maar dit had ik dus niet moeten doen!

In eerste instantie leek de schade mee te vallen, ik had nog redelijk geslapen, stond wel wat scheef maar het was nog niet zo pijnlijk. Tot het moment dat ik besloot in bad te gaan. To make a long story short, na een uurtje dobberen in bad kon ik er met geen mogelijkheid meer uitkomen! Elke beweging resulteerde in dusdanige pijnscheuten dat mijn hele lichaam in verkramping schoot. Tja, wat doe je dan? In mijn geval bleef ik het met intervallen van halve uren proberen door vooral veel heet water in het bad te laten lopen eruit te kruipen. Mission impossible!

Goed, ja, ik ben een volhoudertje, na 7 uur lang geprobeerd te hebben besloot ik maar de huisarts te bellen die vervolgens direct een ambulance inschakelde. Uiteindelijk ben ik door de huisarts en twee ambulance broeders uit bad getild terwijl ik zelf op dat moment in staat was om verrassend veel Goden te vervloeken.

Twee weken later: Ik lig nog steeds plat op bed met een spasme, een spierverkramping zo je wilt en slik Diclofenac, Diazepam, Morfine en en stripje Paracetamol per dag.
Het is nu afwachten of het ook echt alleen een spasme is, het vreemde en onlogische is vooral dat ik ondanks de grote dosis pijnstillers en spierontspanners toch nog flink pijn heb, nog steeds niet kan zitten en twee weken na dato maar een paar meter kan schuifelen

Slecht nieuws voor jullie: veel meer dan twitteren kan ik op dit moment niet. Da’s ook meteen de reden van dit blogje, ik krijg veel vragen over het hoe en waarom..wellicht vaak n.a.v. mijn klaagtweets!

That’s all folks! De groeten met handen en voeten.

[poll id=”2″]

Category: Algemeen
Tag:
 • Warner says:

  Zet hem op Pim! Things can only get better zong Howard Jones eens…. Ik zou me ook doodvervelen en me uiten op Twitter, misschien ook niet. Je tweets zijn niet storend in ieder geval. Kop op!

  – Warner

  2 September 2011 at 17:37
 • Pim Uijttewaal says:

  Thanks buddy!!

  2 September 2011 at 17:53
 • miriam says:

  mag best even hoor pim.

  lucht je hart maar even lekker.

  2 September 2011 at 17:54
 • Pim Uijttewaal says:

  Dank Miriam! Opluchten doet het zeker! 🙂

  2 September 2011 at 18:35
 • Dooz says:

  Antwoord: Beide …
  af en toe klagen mag, maar doorgaans dragen 🙂
  Goed bedoelt, want ik kan het probleem !

  2 September 2011 at 19:34
 • Pim Uijttewaal says:

  Thx!

  2 September 2011 at 19:41
 • Martha says:

  Jeetje, wat een verhaal….. sterkte. Ik hoop dat er toch gauw verbetering komt in je situatie.
  Groetjes van Martha

  3 September 2011 at 14:02
 • Pim Uijttewaal says:

  Dank Martha!

  Ik krabbel (zeer) traag doch gestaag weer op.

  3 September 2011 at 17:36
 • Annemieke says:

  Gewoon lekker klagen hoor uitje;-) wij proberen je wel weer vrolijker te maken;-) en het is gewoon stront vervelend als je gewend bent altijd bezig te zijn nu lamlendig en met pijn op bed te liggen. Dus klaag maar raak;-) knuffeltje

  5 September 2011 at 11:51
 • Pim Uijttewaal says:

  Dank je Annemieke! Gelukkig gaat het èindelijk iets beter!

  xxx
  Pim

  5 September 2011 at 12:31
 • Robbert Dijkhuis says:

  Ik zie al helemaal voor mij hoe jij in de tobbe pogingen aan het wagen was om je aan het vocht te onttrekken.
  Dat het zo erg met je gesteld is, was me nog niet duidelijk.

  Beterschap!

  10 September 2011 at 09:45
 • Pim Uijttewaal says:

  LOL! En thanks Robbert!

  10 September 2011 at 09:46
 • Gisella says:

  ZO en daar lig je dan met je goed fatsoen. Ik hoop echt voor jou dat je je straks toch weer wat bewegen kan. even mee denkend, kan de manueel therapeut niet bij jou komen? Misschien kan hij wat verlichten. Ik wens je in ieder geval heel veel beterschap .

  10 September 2011 at 09:50
 • Zjanette says:

  Zo kan het gaan. Mag ik ook even? Ja hè? Vorig jaar eind oktober ongelukkig gevallen in huis. Bijna 3 weken helemaal niet kunnen lopen, overeind komen of gaan zitten. Daarna schuifelen met looprek door het huis. Na 4 maanden schuifelen ging het wat beter. Nu, bijna een jaar later, loop ik weer. Traplopen blijft moeilijk en hard lopen kan helemaal niet. Gewoon heel bewust en voorzichtig stappen. Onderzoek heeft nooit iets opgeleverd. CT-scan en alles erop en eran gaven geen uitsluitsel.
  Niet meer vallen is het advies. Maar dat had ik zelf ook al bedacht.

  10 September 2011 at 09:51
 • Pim Uijttewaal says:

  @gisella Dank! En ja, de manueel therapeut is vorige week langsgeweest en acht het niet verstandig nu al iets te doen. Er moet eerst zekerheid komen over de kwaal in kwestie. Anders zou de behandeling wel eens een averechts effect kunnen hebben. Voorts is de pijn dusdanig, ondanks medicijnen dat dit onmogelijk zou zijn. Het lichaam zou dan teveel verkrampen.

  @zjanette. Jakkes… Over overtreffende trap in het kwadraat gesproken. Damn! Daar moet ik nog even niet aan denken! xxx

  10 September 2011 at 10:02
 • Gerard Jans says:

  Heftig verhaal Pim. Hoop dat je duidelijkheid en minder pijn krijgt

  20 October 2011 at 20:05