Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

U wilt hier met uw hulpbehoevende kind linksaf, mag dat?

 

Nee, ik vind van niet!  Ondanks dat ik het beste voor heb met mijn lieve jongen geloof ik niet dat we dat moeten willen met zijn allen. Ik proef alleen maar dat alle linkse partijen de koppen massaal in het zand steken als het gaat om de economische crisis!  Deze partijen blinken niet bepaald uit in solide rekenmeesterschap en schuiven helaas toch echt de schulden alleen maar vooruit… Naïvitieit staat niet in mijn woordenboek gelukkig.

Wat is mijn alternatief? Mensen die mij wat langer kennen weten dat ik tot voor kort VVD stemde en uiteindelijk voor D66 heb gekozen. De VVD heeft veel trouwe kiezers teleurgesteld door de hele PGB voorziening net boven de enkels met een kettingzaag door te zagen zonder zich te realiseren wat een betere alternatieve voorziening zou zijn. Opgeblazen verhalen over fraude, misbruik en falende indicaties lagen vooral ten grondslag aan deze beslissing.

Gelukkig, mede door en dankzij het lente-akkoord is een aantal bezuinigingen teruggedraaid…. Maar daar zijn we er nog niet mee, iemand als Stef Blok zei al snel daarna dat op 12 september de kaarten weer opnieuw worden geschud en geen van deze gemaakte afspraken dan nog heilig is.

Ik ga dus zeker niet linksaf noch rechtsaf… Ik kies vooral voor mijn zoon de veilige middenweg… Zo, dan weet u dat..

 

Alles wat uit 1966 is is gewoon goed en solide 😉

 

Category: Downsyndroom, Media
Tag:
 • Erica Pijs says:

  Hoe herkenbaar, dit besluit en de afwegingen. Ik ben er nog niet uit… VVD wordt het deze keer in ieder geval niet. Ik heb ook vaak D66 gestemd. Ik kom nu via de stemwijzer uit op PVDA, terwijl D66 altijd mijn sympathie heeft gehad en nog. Maar… kunnen zij genoeg tegenwicht bieden tegen het in mijn ogen niet verantwoorde financiële beleid van links en het veel te a-sociale beleid van rechts? Hoe zie jij dat Pim? Ja, als we allemaal op Pechtold stemmen.. 😉 Maar wat is strategisch een goede stem… Dat vind ik lastig momenteel.. Alle kaarten worden inderdaad weer opnieuw geschud vanaf 12 september. En wie kun je nog geloven?

  26 August 2012 at 14:18
 • Pim Uijttewaal says:

  Ik had en heb eigenlijk nog steeds dezelfde overwegingen Erica.. D66 gaat zeker niet groot genoeg worden… Ik zie het dus voorlopig als een principiële stem.. Zou bijna zeggen dat het vooral een proteststem is richting vvd 🙂 maar ik blijf D66 voorlopig zeker trouw, ben ook zelfs lid geworden.. En idd, wie kun je nog geleoven.. Haha..

  26 August 2012 at 14:21
 • Arno de Groot says:

  waar ik bang voor ben is dat zodra de verkiezingen geweest zijn de winnaar roept “ik weet wat er in ons verkiezingsprogramma staat. maar wat we eigenlijk bedoelde was…. “

  26 August 2012 at 14:23
 • Erica Pijs says:

  Dat bedoel ik! Onze huidige politici zijn meewaaiers…. compromissluiters… Niemand neemt de verantwoordelijkheid. Leiderschap is ver te zoeken! Dit geldt helaas voor onze hele maatschappij.

  26 August 2012 at 14:29
 • Pim Uijttewaal says:

  Yep…

  26 August 2012 at 14:31
 • Erica Pijs says:

  Ben je ziek? Heb je het up-syndroom? Dan zijn er voorzieningen en regels die bedacht worden door mensen die niet eens weten hoe het is om iets mee te maken en die lekker slapen met een goed gevulde portemonnee onder hun kussen omdat zij bureaucratisch “hun dingetje doen” iedere dag. Zo… 🙂

  26 August 2012 at 14:32
 • Christel says:

  Heb je het verkiezingsprogramma van LibDem al gelezen? Voor mij was naast het harde beleid van de VVD ook D66 geen optie en kan mij juist in dit inhoudelijke programma vinden. Én Liberaal én Sociaal http://www.libdem.nl/Verkiezingen2012/Verkiezingsprogramma.aspx

  26 August 2012 at 14:55
 • Erica Pijs says:

  ik ga kijken.. thnx…

  26 August 2012 at 15:27
 • Mariska says:

  Qua idealogie heb ik me altijd thuis gevoeld bij d66, maar ja na de paarse coalitie hebben ze me als stemmer op zoveel principes verraden om mee te kunnen regeren dat ik me voornam ze nooit meer een stem te geven. Nu met Pechtold (en met name door Boris Ham) kreeg ik er meer vertrouwen in, dus lokaal gestemd op d66. En wie liet weer de kiezer vallen als een baksteen eenmaal op het pluche? Juistem, D66. Directe vragen aan fractieleden werden genegeerd, dringende zaken die onder de bevolking speelden (zoals sluiting peuterspeelzalen, de spoorboog) werd afgewimpeld. Dus ik stoot mezelf niet voor een derde keer aan de d66 steen. Positieve ervaringen zijn er in overvloede met betrekking tot ChristenUnie en…. Pvda.

  26 August 2012 at 18:16