Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

duofiets

Tja, de aanhouder wint! Heel sympathiek van de WMO ambtenaar dat ze vrijdagmiddag de moeite nam om ons alvast telefonisch op de hoogte te stellen van het positieve besluit inzake de WMO aanvraag voor de duofiets voor zoonlief.

 

Fijn dat het uiteindelijk is gelukt, het is de hoeveelheid energie die er in gaat zitten wat mij betreft meer dan waard geweest! Ik kijk er naar uit om zo snel mogelijk met zoonlief heerlijk te gaan fietsen!

Ik kan andere ouders alleen maar aanraden om na een eerste afwijzing dus zeker de hoop niet op te geven! In ons geval is de aanvraag uiteindelijk gehonoreerd door de verdere onderbouwing van argumenten waarbij de nadruk vooral ligt op de fysieke beperkingen van Wim (lage tonus, evenwichtsproblemen, losse gewrichten, holle onderrug) enerzijds en gewoon de sociaal-maatschappelijke beperkingen (aan huis gekluisterd) anderzijds!

Het schaadt zeker niet om, als je zo’n aanvraag doet ook zelf even rond te bellen met andere ouders in de regio die al zo’n duofiets hebben.  Last but not least heeft het in ons geval ook zeker geholpen door een gesprek aan te gaan met de WMO portefeuille houdende wethouder.  Ik heb die gelegenheid uiteindelijk aangepakt om de gemeente ook te voorzien van wat aanvullende informatie; De WMO aanvraag zelf behelst eigenlijk maar het beantwoorden van een paar vragen, veel te weinig voor de ambtenaar om een goed besluit te kunnen nemen.

Fijn! Weer een hobbel overwonnen en een mijlpaal wat mij betreft in de ontwikkeling van Wim.  Nu maar hopen dat we snel bij de firma Welzorg terecht kunnen om de fiets te gaan passen! 🙂

 

 

 

 

Category: Downsyndroom, Wim
 • Ed Bos says:

  Gefeliciteerd!

  7 July 2012 at 09:47
 • Wim Uijttewaal says:

  Dank u ! 🙂

  7 July 2012 at 09:52
 • Wim Uijttewaal says:

  hoest weer daar? HOT?

  7 July 2012 at 09:52
 • Ed Bos says:

  28 gradenzonnetje windje 🙂

  7 July 2012 at 09:55
 • Antoinet Smid says:

  Fijn zo! Nu lekker genieten

  7 July 2012 at 10:03
 • Barbara Brink says:

  gaaf hoop dat jullie snel samen kunnen fietsen

  7 July 2012 at 11:04
 • @martinhoekstra says:

  WMO nieuwkoop, een praktijk voorbeeld: http://t.co/oNmJcJLq

  7 July 2012 at 11:38
 • jacquelinefr says:

  Super gefeliciteerd en vele gezellige kilometers op de fiets

  7 July 2012 at 14:19
 • Loes Springintveld says:

  gefeliciteerd

  8 July 2012 at 09:55