Ik heb wat, krijg ik ook wat?

Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Ik heb wat, krijg ik ook wat?

Update: 6 Juli 2012:

YES! Alles is rond, de aanvraag is uiteindelijk op basis van medische gronden goedgekeurd!!

“Ik heb wat, krijg ik ook wat?”  Dat was enige tijd geleden de naam van een brochure en een ongetwijfeld gigantisch gefinancierde reclame-campagne van Postbus 51.

 

Ik stel voor aan de paarse broeken van de heren campagne-bedenkers om “Ja, de rambam!” er aan toe te voegen..  Want verder hoef je toch bitter weinig ergens op te rekenen… Tot zover mijn klaagzang..

 

Onderstaand heb ik integraal overgenomen van mijn eerdere plaatsing vandaag op mijn prikbord, excuse my French en de wellicht rommelige stijl; het geeft vooral mijn woede weer (en gevoel van onmacht op dit moment..)  Maar, “The Gloves Have Come Off!”  Ik geef dus nog niet op.. haha..

Via Facebook

“Is uw zoon bekend met down syndroom?” Dat schijnt volgens de GGD arts een normale manier te zijn onder artsen om aan te geven dat ie Down Syndroom heeft.. haha… tot zover was het nog best grappig… Oook grappig dat de man echt bevestiging zocht..hahaha

De opmerkingen die de GGD arts vervolgens al snel liet vallen deden mijn enige hoop op een WMO voorziening snel varen… “Jaaaa, t/m 12 jaar hoeven de ouders niet op vervoersvoorzieningen te rekenen” Of :

“Hij is wat zwaarder, nou en? Dat hoeft toch niet door gebrek aan beweging te komen? Hij moet gewoon wat minder eten…” Zoonlief snoept niet eens (om maar iets te noemen!)

Uiteindelijk heb ik maar gevraagd of ie alvast een tipje van de sluier wilde geven, ergo het advies wat hij naar de WMO functionaris zou sturen: “Ach, niets wat met een beetje fysiotherapie opgelost kan worden. Een duo-fiets is puur recreatief en voegt niets toe..” (grof vertaald door mij…)

[ Zucht! ] Oh ja, het medisch onderzoek? Nou, hij heeft even snel notie genomen van de holle onderrug… heeft notabene niet eens de moeite genomen om de lage tonus, het lopen met een “breed spoor” en andere fysieke kenmerken goed te onderzoeken.

Ik kan maar één conclusie trekken. Die GGD arts wordt betaald door de gemeentelijke WMO voorzieningen en zal dus nooit zelf met een positief advies richting zorgvrager komen… (misschien iets te gechargeerd maar zo zie ik het..)

Enfin, ik wacht het formele besluit af (zal wel minimaal 3 weken duren..) en dan ga ik uiteraard de zaak aanvechten…

klote zooi! Excuse my French. Ik zit hier thuis echt nog even af te koelen…!

!!!GVD!!!

 

 

Category: Downsyndroom, Wim
  • Inge V Kampen on Facebook says:

    Ik hoop dat jij wat krijgt en dat is je gewenste fiets.

    26 June 2012 at 19:52
  • Marja Machielsen on Facebook says:

    Wat een baan danz

    27 June 2012 at 02:10