Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Luiervergoeding

Ik zag recent wat vragen over de luiervergoeding van/via de zorgverzekeraar. Hieronder onze ervaringen:

Ik ben verzekerd bij CZ. Jaren geleden hoorde ik voor het eerst van de luiervergoeding toen ik in gesprek was met een medewerkster van C.Z. In ons geval was het zo geregeld, een kwestie van een briefje naar C.Z. en een doktersverklaring dat zoonlief Downsyndroom heeft. We kregen contact-informatie van de leverancier die in naam van C.Z. de luiers leverde. (Medithuis). Daarna was het een kwestie van in overleg met de consulente de juiste luierbroekjes uit te zoeken. Tot op heden gebruiken wij deze nog steeds (helaas… wel steeds minder gelukkig..). Als ze op zijn is het een kwestie van bellen en de voorraad wordt weer, voor ca. 6 weken aangevuld.

Overigens, dat zal een eis zijn van de zorgvezekeraar wordt er ca. 1 keer per 6 maanden een telefonische afspraak gemaakt met een consulente van medithuis, deze beoordeelt dan of het luiergebruik nog steeds nodig is. (een formaliteit natuurlijk).

Zie ook:
http://www.cz.nl/consument/vergoedingen/hulpmiddelen/verbruiksartikelen/incontinentiemateriaal
en
http://www.meeaz.nl/viewpage.asp?pag_id=1292

 

Oh ja, je komt in aanmerking voor de vergoeding vanaf het 3e levensjaar van het kind.

Category: Downsyndroom