Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Om te janken – De beruchte PGB brief

Een kleine update (08-11-2011): Brief van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS) over een aantal aan het pgb gerelateerde onderwerpen. Daarbij gaat het over de uitvoering van de vergoedingsregeling persoonlijke zorg, om de stand van zaken van de contracteerronde 2012, om het gewijzigde financiële beeld rondom het pgb en om de onderbouwing van het beroep op de vergoedingsregeling persoonlijke zorg.

Of hier direct de link naar de brief die weer eens schittert van de aannames en verwachtingen.

En natuurlijk nog even een leuk clipje van het AO 🙂

———————————————————————————————————————-

Via http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/10/31/kamerbrief-voortgangsrapportage-hervorming-langdurige-zorg.html is de volgende brief te lezen:

http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/10/31/kamerbrief-voortgangsrapportage-hervorming-langdurige-zorg/kamerbrief-voortgangsrapportage-hervorming-langdurige-zorg.pdf

Wat een treurnis, temeer de geluiden nu steeds luider worden dat er minstens 200 miljoen minder bezuinigd lijkt te worden.  Weg eigen regie oftewel weg vrijheid om zelf de zorg te bepalen, hoera we gaan weer in de rij staan voor een zorgloket bij een gemeentehuis om aan een ambtenaar met een ver-van-mijn-bed-in-het-kwadraat-instelling uit te leggen wat wij nodig denken te hebben.

Verder heb ik er weinig aan toe te voegen, in ons geval gaat het vooral om het zeer waarschijnlijk wegvallen van het logeerhuis voor onze zoon.  Een logeerhuis waarvan nu al is gebleken dat het zeer goed voor hem (en voor ons) is.  [ hier zelf wat vloeken in te vullen ]

 Doet me denken aan een lied van André Hazes, de vlieger, maar dan met een iets andere tekst, iets van:   ♫ ♫ Ik heb hier een brief van dat loeder, dat hoog in haar torentje zit, deze brief binden we aan een raket, en vul de rest zelf maar in ♫ ♫

( Met dank aan @rob_hero, @zuidemaatje en @guppyrob voor de tekstuele toevoegingen :-))

 

Category: Downsyndroom, Media
Tag: ,
 • Gisella says:

  tja het word er geen seconde beter op.. Weg eigen regie en zorg..wat zo belangrijk is. En dan het zorgkantoor die bepaald of de zorg goed is grrr dat weten we toch zelf wel wat ons kind nodig heeft!

  31 October 2011 at 19:05
 • Pim Uijttewaal says:

  Hoi Gisella,

  Ja, echt een drama en mijn gevoel zegt ook steeds meer dat het gewoon ook niet bezuinigend gaat werken. Zucht.

  31 October 2011 at 19:22