Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Dubbel gevoel

Zo, eindelijk hebben we vanmiddag zoonlief afgeleverd bij het logeerhuis. Met een meer dan dubbel gevoel! Het was het gesteggel met budget (omzetting ZIN naar PGB) nog steeds dubbel en dwars waard!

Wel gek hoor…. eerst het onzekere gevoel of je er wel goed aan doet je zoon die je vooral door de soms wel speciaal vereiste behandeling niet snel uit handen geeft aan andere mensen en vervolgens, na gerustgesteld te zijn door een simpel telefoongesprekje met het logeerhuis een stiekem insluipend schuldgevoel dat zich van je meester maakt! We hebben tenslotte zelf voor kinderen gekozen…! En dan geef je die zorg (tijdelijk) uit handen… tja…

 

Maar goed, we slaan ons er doorheen.  Uiteindelijk zou het “grote genieten” gaan beginnen:  Voor ons, na negen jaar (!!) altijd met zoonlief bezig te zijn geweest een paar dagen van broodnodige rust.. Ja mensen, daar is o.a. het Persoonsgebonden Budget voor! Een paar dagen van rust in het gezin enerzijds en werken aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid voor het kind anderzijds!

 

To Be Continued!

 

Paar video's van het afleveren van de vracht :-)

 

 

Category: Downsyndroom
Tag: ,
 • Tefke says:

  Ha Pim,

  Ik begrijp je dubbele gevoel helemaal. Het is sowieso moeilijk je kind uit handen te geven, laat staan je kind dat je 9 jaar lang intensief verzorgd en begeleid hebt.
  Ik hoop dat jullie ondanks het gemis van Wim nog kunnen genieten van de rust. Dat jullie samen de tijd kunnen nemen en even niet weten wat jullie met je tijd moeten doen 🙂

  Sterkte en plezier gewenst!
  Tefke

  20 June 2011 at 20:43
 • Pim Uijttewaal says:

  Dank je Tefke. Ja, de knop moet hier nog steeds een beetje om. De verandering lijkt vooralsnog voor ons groter dan dat het voor Wim is! Maar goed, het zal zeker voor herhaling vatbaar zijn, daar reken ik op.

  20 June 2011 at 20:47
 • Christel says:

  Het is een mooie nieuwe stap waar jullie vast veel plezier en profijt van zullen hebben. Petje af!

  21 June 2011 at 09:27
 • Pim Uijttewaal says:

  Dank je Christel. We zijn ook blij dat we het doorgezet hebben 🙂

  21 June 2011 at 22:04