Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Twitter – Less is more, for sure

Het was zo rond mijn vierde twitter-verjaardag dat ik het wel welletjes vond met die vier-en-een-half-duizend volgers op mijn @pu66 account; een timeline die niet meer was te lezen en veel commerciele tweets, onzin, en tweeps waar ik helemaal niets mee had. Tijd voor actie dus!

Ik besloot een nieuw (protected) account aan te maken, hier een paar keer een tweet aan te wijden op mijn oude account en eigenlijk zo af te wachten wie er zou besluiten mij weer te gaan volgen! Dat ging eigenlijk alweer redelijk snel! Ik had binnen een uur rond de 100 volgers, allemaal tweeps die zelf besloten mij weer te volgen en blijkbaar mijn tweet dus hadden gelezen, ergo tweeps die zelf niet 4000 mensen volgen.

Nu bijna twee weken later heb ik ruim 500 volgers (ik heb er ècht maar een paar zelf aangeklikt om weer te volgen) en de rest is mij weer gaan volgen. Het resultaat: Een rustigere timeline en veel tweeps/tweets waar ik iets mee heb, bijvoorbeeld qua interesse of qua gelijkgestemdheid etc etc.

Een twitter-hergeboorte, ik kan het iedereen aanraden!
Ik ben helemaal klaar met het grossieren in tweeps! 🙂

Oh ja! Wel een nadeel, dit nieuwe account is niet “gewhitelist” en Twitter Support weigert dit privélege van mijn oude naar nieuwe account over te zetten. Je zult mij dus soms even niet zien op Twitter, dan zit ik achter de twalies.

Category: Tips
Tag:
 • Christel says:

  Nu begrijp je waarom ik rond de 100 mensen volg en dat er niet snel veel meer zullen worden.

  1 June 2011 at 20:35
 • Pim Uijttewaal says:

  @christel

  Yep. Loud and clear 🙂

  1 June 2011 at 22:11
 • Christel says:

  Ik heb overigens nooit begrepen hoe mensen die honderden volgen hun TL bijhouden.

  5 June 2011 at 16:16
 • Danielle van Sundert says:

  ik vond je al zo stil en je hebt gelijk. Ik ga alle bedrijven eruit gooien en verder opschonen, ik was van plan helemaal af te haken want was veel leuker toen ik gewoon met aantal prive personen kon tweeten. Nu kom ik om in de nonsense over wie er bij de bakker staat en wie er zo van het lekkere weer geniet of wat de hond nou weer voor leuks doet of ik word bedolven onder de aanbiedingen. Nul inhoud dus ik ga weer op zoek naar de inhoud van interessante en geestige mensen! Het ga je goed.

  7 June 2011 at 13:13
 • Pim Uijttewaal says:

  Yep. Exact mijn ervaring. Enne, anders weet je me wel te vinden hoor: @ui66 🙂

  7 June 2011 at 18:46
 • Christel says:

  Het verhaal van Danielle vind ik heel herkenbaar maar als ik al het geneuzel verwijder houd ik alleen politiek over en dat is ook zo sec.
  Ik ben dus nog steeds op zoek naar de balans op twitter. 😉

  8 June 2011 at 08:12