Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Upside Down – De EO staat op z’n kop

Ik ben zelf na Down met Johnny afgehaakt. Een overigens zeer oprecht en puur gemaakt programma. Zonder fratsen en het uitlichten van specifieke kenmerkende zaken aangaande mensen met Downsyndroom.  Helaas kregen we daarna DWDD met  (Downistie). Enniewéé, de discussie is volop gevoerd in de media en daar zullen we het maar niet meer over hebben. Me dunkt dat eenieder die mij kent van Twitter mijn mening in deze weet.

 

Dan komen we nu tot de kern… wat schetst mijn verbazing – ik had overigens al wat berichten opgevangen – dat notabene de E.O. weer met een format komt waar mensen met Downsyndroom  (Hi hi ha ha ho ho) grappen gaan uithalen… Ralph Inbar met een chromosoompje teveel dus… Of Frans -Bananasplit- Bauer on steroids…Met, jaja, we zijn er nog niet… we trekken ook weer een blik B-status wanna-be A-status BN-ers open… Zucht.

 

Laten we dus vooral niet proberen mensen met Downsyndroom te integreren in onze maatschappij. Ben je gek joh, dit is veel leuker.. mensen met down zijn namelijk altijd leuk! Wel, dan heb ik nieuws voor jullie.. En dan vooral voor de makers van het programma… kom eens langs bij mij thuis…. tis heel raar.. je verzint het niet, maar dan kom je erachter dat mensen met down gewoon net ‘normale’ mensen zijn.. met al hun nukken…  Tadaaaaaa! Surprise! 🙂

 

 

To make a long story short, dit vermaeck gaat vanavond over ons uitgestort worden.. God zegene de greep en met de groeten van Andries Knevel.  Ik wens jullie veel plezier.  – Ter leering ende vermaeck –  En vergeet niet bij elke lachsalvo een kruisje te slaan en 3 weesgegroetjes.. dat ziet men daar graag zo..!

http://www.eo.nl/upsidedown

 

 

Update: 18-4-2011

Uiteraard heb ik gisteravond gekeken en heb er daarna flink over gediscussieerd op Twitter. Mijn standpunt is echter onveranderd, met dien verstande dat ik wel geloof dat dit TV-format een doel kan dienen: Acceptatie van mensen met Downsyndroom. Ik blijf echter van mening dat het mooier zou zijn om eens mensen met Downsyndroom op tv te presenteren door eens NIET de nadruk op de kenmerken van down te leggen.

Waarvan akte!

Upside Down promo

Category: Uncategorized