Upsyndroom

Een site over Downsyndroom…… uuuh! Upsyndroom! Dit is vooral een site over onze zoon Wim, een stoere jongen van 15!

Interview Flow Magazine

Eindelijk! Het uiteindelijke interview is gepubliceerd in Flow Magazine van April 2009! 🙂

Al is de tekst nogal ingekort, maar goed, dat mag de pret niet drukken.

Zie hieronder dus de scans van het Interview. Een en ander dus in navolging op voorgaande artikelen en de foto-shoot. Je hebt natuurlijk wel Adobe reader nodig!

uijttewaal_145_compressed1

De tekst uit het artikel: Pim Uijttewaal(42) is de vader van Wim(6), een jongentje met syndroom van Down. “Wim is een vechter, een stoer ventje, met het syndroom van Down. Toen na zijn geboorte bleek dat hij een chromosoom te veel had, was dat wel even schrikken. Het is onzin om te zeggen dat we niet teleur- gesteld waren of geen verdriet hadden. Iedere ouder wil graag dat zijn kind een zorgeloze toekomst tegemoet gaat, en dat beeld moesten we meteen bijstellen. Ik heb een web- site voor Wim gemaakt. Het is voor mij een persoonlijke uitlaatklep, maar stiekem hoop ik ook dat door de site het heersende beeld over Down verbeterd. Kinderen met het syndroom van Down kunnen, zolang je maar geen dwang op ze uitoefent, heel goed functioneren – al vraagt dat soms veel van je creativiteit en geduld. Als ik zie hoe goed Wim zich ontwikkelt, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo ben ik zó trots. Hij leerde pas lopen toen hij vier jaar was. Dat het hem toch gelukt is, is zo mooi. Wim geniet van het leven. En daar geniet ik weer van. Hij stapt ‘s morgens blij in zijn ‘taxi’ om naar school te gaan en komt blij weer thuis. Als ik dat koppie dan weer zie, kan ik soms wel van de daken schreeuwene hoe trots ik op hem ben.”

[notice type=notice]De tekst uit het artikel: Pim Uijttewaal(42) is de vader van Wim(6), een jongentje met syndroom van Down. “Wim is een vechter, een stoer ventje, met het syndroom van Down. Toen na zijn geboorte bleek dat hij een chromosoom te veel had, was dat wel even schrikken. Het is onzin om te zeggen dat we niet teleur- gesteld waren of geen verdriet hadden. Iedere ouder wil graag dat zijn kind een zorgeloze toekomst tegemoet gaat, en dat beeld moesten we meteen bijstellen. Ik heb een web- site voor Wim gemaakt. Het is voor mij een persoonlijke uitlaatklep, maar stiekem hoop ik ook dat door de site het heersende beeld over Down verbeterd. Kinderen met het syndroom van Down kunnen, zolang je maar geen dwang op ze uitoefent, heel goed functioneren – al vraagt dat soms veel van je creativiteit en geduld. Als ik zie hoe goed Wim zich ontwikkelt, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo ben ik zó trots. Hij leerde pas lopen toen hij vier jaar was. Dat het hem toch gelukt is, is zo mooi. Wim geniet van het leven. En daar geniet ik weer van. Hij stapt ‘s morgens blij in zijn ‘taxi’ om naar school te gaan en komt blij weer thuis. Als ik dat koppie dan weer zie, kan ik soms wel van de daken schreeuwene hoe trots ik op hem ben.”[/notice]
Category: Wim